ZZP’er doet goed aan een accountant in te schakelen

Als je actief bent in de zakelijke wereld, kent je vast wel een eigenaar van een bedrijf die zijn eigen boekhouding doet. Je ziet vaak dat ZZP’ers dit doen, maar ook kleinere MKB bedrijven. In dat laatste geval is er dan meestal iemand aangenomen om de boekhouding te verzorgen. Tegenwoordig hoef je echt gestudeerd te hebben om de boekhouding te kunnen doen.

Online boekhouden of accountant?

accountant zoekenVaak wordt hier namelijk gebruiksvriendelijke software voor gebruikt. Met een paar drukken op de knop zijn de boekingen ingevoerd, soms hoef je alleen maar je transacties vanuit je bank te importeren. Een kloppende boekhouding zorgt er voor dat u een goed overzicht heeft van uw organisatie. Zo weet u welke stappen u kunt nemen, of in welke nieuwe bedrijfsmiddelen u kunt investeren. U weet daarnaast hoeveel geld er in komt, van die u nog geld tegoed heeft en op welke datum er betaald moet zijn.

Het overlaten aan een accountant Schiedam is natuurlijk ook een optie die u kunt overwegen. Geen gek idee overigens, want een accountant kan u helpen met het besparen van belasting. U heeft geen studie nodig om te kunnen boekhouden, maar een accountant weet wel alle regels omtrent belastingen. Daar kunt u als ondernemer van profiteren.

Groeien met je business

Als uw business een sterke groei doormaakt, zit u steeds minder zelf aan de knoppen. Toch blijft het belangrijk om goed te blijven monitoren hoe uw bedrijf er financieel voor staat. Met deze informatie voor handen kunnen uw medewerkers nieuwe stappen zetten voor verdere groei. Ook weet u precies hoeveel belasting u nog schuldig bent aan de belastingdienst. Ook geen onbelangrijke informatie natuurlijk, want een schuld aan de belastingdienst kan flink in de papieren lopen.

Vandaag de dag zijn er veel boekhoudpakketten die de boekhouding bijhouden heel gemakkelijk maken. Er zijn bijvoorbeeld apps op de telefoon waarmee werkbonnen ingescand kunnen worden en meteen kunnen worden geboekt in de boekhouding. Zo kunt u bijvoorbeeld na een zakelijke lunch direct de kosten invoeren in de boekhouding op uw telefoon. Een accountant zoeken is natuurlijk een goed plan. Super makkelijk!